Obavijest o upisu djece u dječje vrtiće i program predškole (Mala škola) na području Grada Velike Gorice za pedagošku godinu 2024./2025.

Obavijest |

Prijave za upis djece u dječje vrtiće provode se u razdoblju od 9. do 17. svibnja 2024. g. (do 12:00 h) isključivo putem aplikacije „e-Upisi“ na poveznici https://e-upisi.hr/

Iznimno, prijave za program predškole predaju se prema uputama u točki III. ove Obavijesti.

Za elektroničku predaju zahtjeva neophodna je važeća vjerodajnica u sustavu e-Građani sigurnosne razine 2. Dovoljno je da jedan roditelj ima važeću vjerodajnicu u sustavu e-Građani. U samo iznimnim okolnostima, ukoliko ne raspolažete računalnom opremom potrebnom za upis, možete se obratiti administratoru vrtića u kojem želite ostvariti upis.
Za podnošenje zahtjeva uz pomoć administratora na računalnoj opremi u vrtiću obavezno je unaprijed telefonski dogovoriti termin (obavezno je najaviti se do 13.05. za dodjelu termina).

U nastavku ove Obavijesti naći ćete potrebne informacije o dječjim vrtićima, rokovima, programima i načinu prijave, kao i kontakte u slučaju da Vam je potrebna pomoć. U Planu upisa pronaći ćete informacije o broju slobodnih mjesta na pojedinim lokacijama.

I. PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA UPIS

Zahtjev za upis djeteta može se podnijeti isključivo elektronskim putem u jedan dječji vrtić.

Dječji vrtićKontakt telefon/mobAdresa elektroničke pošte
DV Ciciban099 3829 615099 3221 280upisi.ciciban@gmail.com
DV Didi098 382 538tajnistvo.didi@gmail.com
DV Koraci091 1720 648091 1720 644koraci.ravnateljica.maja@gmail.com
DV Lojtrica01 6231 59101 6231 596upisi@dv-lojtrica.hr
DV Velika Gorica098 9559919095 6260 663upisi@vrtic-vg.hr
DV Žirek091 451 4874091 451 4887091 451 4878upisi@dv-zirek.hr
DV Čarobna šuma048 498 539carobnasuma.upisi@gmail.com

Prilikom odabira vrtića i programa, molimo Vas da obratite pažnju na Plan upisa (u Prilogu ove Obavijesti) koji definira broj slobodnih mjesta u pojedinom programu sukladno dobi djeteta.

II. DJEČJI VRTIĆI

Dječji vrtić CicibanVelika Gorica, Vidrićeva  2 – sjedišteVelika Gorica, Kolareva 39Velika Gorica, Kolareva 43bDječji vrtić Velika GoricaVelika Gorica, Pucekovićeva 2 – sjedišteVelika Gorica, Kurilovečka 3Vukovina, Stara cesta 14Buševec, Trg seljačke sloge 7Mraclin, L. Galekovića 50
Dječji vrtić ŽirekVelika Gorica, Tomaševićeva 17c – sjedišteVelika Gorica, Koprivnička 2Velika Gorica, Zagrebačka 124Velika Gorica, J. Dobrile 8Velika Gorica, P. Svačića 12Dječji vrtić LojtricaVelika Mlaka,  Smendrovićeva 9 – sjedišteVelika Mlaka, Školska 20Mičevec, Savska 1Gradići, Lj.Gaja  3Donja Lomnica, Školska 2Donja Lomnica, Školska 4Selnica Šćitarjevska, Selnica Šćitarjevska 80 cLukavec, Dolenska 20
Privatni dječji vrtić KoraciVelika Gorica, A. Stepinca 12 – sjedište u VGVelika Gorica, Mate Lovraka 43Privatni dječji vrtić DidiVelika Gorica, Kolodvorska 64/2 – sjedište
Privatni dječji vrtić Čarobna šumaVG Goričanka, Ul. kneza Ljudevita Posavskog 45Mala Buna,  Malobunska cesta 2

Zahtjevi se podnose za ostvarivanje redovitih cjelodnevnih programa za djecu od navršene godine dana do polaska u školu te za ostvarivanje posebnih i alternativnih programa ukoliko ih vrtić provodi.

III. PROGRAM PREDŠKOLE

PROGRAM PREDŠKOLE organiziran je u dječjim vrtićima Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek.
Provodi se od listopada 2024. do svibnja 2025. godine, obvezan je i besplatan za roditelje.
Prijava za upis provodi se za djecu u godini pred polazak u školu.
Program predškole namijenjen je djeci koja ne polaze dječji vrtić.
Natječajnu dokumentaciju za upis u program predškole roditelj/skrbnik šalje u odabrani dječji vrtić putem elektroničke pošte na adresu vrtića navedenu u popisu u točki I. ove Obavijesti.
Zahtjevi za upis u program predškole mogu se preuzeti na mrežnim stranicama dječjih vrtića.
Razgovori za upis u program predškole održavat će se tijekom rujna.

IV. UPISNA DOKUMENTACIJA I OSTVARIVANJE PREDNOSTI

Uz podnošenje Zahtjeva za upis u dječji vrtić potrebno je dati pristanak za povlačenje dokumenata iz sustava e-Građani ili priložiti traženu dokumentaciju.

Prednost pri upisu imaju djeca s prebivalištem/boravištem na području Grada Velike Gorice (prebivalište/boravište moraju imati i djeca i roditelji), a djeca s područja drugih gradova/općina upisuju se u dječji vrtić ako ima slobodnih mjesta.

Prednost pri upisu u dječji vrtić ostvaruje se sukladno Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju, Odluci o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za određivanje visine roditeljskih uplata za ostvarivanje programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u dječjim vrtićima kojima je osnivač Grad Velika Gorica i Pravilniku o upisu djece Dječjeg vrtića.
Detaljne informacije o prednostima i potrebnoj dokumentaciji dostupne su u Pravilniku o upisu objavljenom na mrežnim stranicama svih dječjih vrtića.

V. OBJAVA REZULTATA

Rezultati upisa djece u dječje vrtiće objavit će se na mrežnim stranicama dječjih vrtića (www.vrtic-vg.hr , www.dv-ciciban-vg.hr , www.dv-zirek.hr , www.dv-lojtrica.hr , www.koracionline.com , www.vrticdidi.hr http://dv-carobnasuma.hr ) 7. lipnja 2024. g.
Roditelj ima pravo podnijeti pisani prigovor na rezultate upisa Upravnom vijeću dječjeg vrtića (odnosi se na vrtiće kojima je osnivač Grad Velika Gorica) u roku od 8 dana od dana objave rezultata upisa.

Djeca upisana slijedom ove obavijesti uključuju se u dječji vrtić početkom pedagoške godine (2. rujna 2024. g.), a tijekom godine na naknadnom upisnom roku ukoliko se roditelj prijavi i postoji slobodno mjesto.
Stručni tim dječjeg vrtića obavit će inicijalni razgovor s upisanom djecom i roditeljima prije polaska djeteta u vrtić. Termini inicijalnih razgovora kao i daljnje upute bit će objavljeni uz rezultate upisa.

INFORMACIJA za roditelje i skrbnike djece predškolske dobi koji su zainteresirani za upis djeteta u nove dječje vrtiće Nova VG Goričanka, Gradići, Dubranec

U istočnom dijelu zgrade VG Goričanke uređuje se novi prostor dječjeg vrtića za 120-ero djece, u objektu u Gradićima (Gradićka ulica 27) uređuje se područni vrtić za 60-ero djece, a u novoizgrađenoj područnoj školi u Dubrancu, bit će otvorena jedna odgojna skupina za 20-ero djece.

Područni dječji vrtićBroj mjestaVrtić kojem pripada područni vrtićOčekivani početak rada
VG Goričanka120DV Ciciban, Vidrićeva 2Rujan 2024.
Gradići60DV Lojtrica, Velika Mlaka, Smendrovićeva 9Studeni 2024.
Dubranec20DV Lojtrica, Velika Mlaka, Smendrovićeva 9Rujan 2024.

Roditelji i skrbnici djece koji žele iskazati interes za upis u navedene dječje vrtiće NE prijavljuju se putem aplikacije „e-Upisi“ već izravno u Dječji vrtić u vrijeme prijava za upis i to:

1. za upis u novi prostor VG Goričanke – DV Ciciban e-mail: upisi.ciciban@gmail.com
2. za upis u novi prostor u Gradićima – DV Lojtrica e-mail: upisi@dv-lojtrica.hr
3. za upis u prostor PŠ u Dubrancu – DV Lojtrica e-mail: upisi@dv-lojtrica.hr

Za sve informacije roditelji se trebaju obratiti u izabrani Dječji vrtić na gore navedene mailove ili sljedeće brojeve telefona:

DV Ciciban: 01 6221 274
DV Lojtrica: 01 6231 596 ili 01 6231 591

Na navedene adrese roditelji trebaju poslati ime i prezime te datum rođenja djeteta, objekt za koji su zainteresirani i kontakt roditelja. Nakon dovršetka uređenja prostora novih vrtića bit će organiziran upisni rok na kojem će roditelji moći predati zahtjev i potrebnu dokumentaciju.

Plan upisa u dječje vrtiće 2024./2025. (PDF)