Radovi na mostu u Čičkoj Poljani u punom jeku

Vijest |

Prije dva mjeseca krenulo je rušenje starog hrastovog mosta u Čičkoj Poljani, a sad su u tijeku i radovi na izgradnji novog, vrijednog milijun i 234 tisuće eura. Radove je danas obišao i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Rok izvođenja radova je 180 dana, a početak je bio 15. siječnja. Most će biti armirano betonske konstrukcije s drvenom ogradom i dug oko 50 kilometara, a širok 7,5 metara. S prometne strane most se sastoji od jedne kolničke trake širine 3,6 metara i obostranih pješačkih staza širina po 1,7 metara. Drago mi je što će mještani uskoro imati kraći put do Velike Gorice za gotovo četiri kilometara. Most bi trebao biti gotov do kraja ove godine, a s njime će ovaj kraj dobiti još veći turistički potencijal – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Da je most od velike važnosti za taj kraj, potvrdio je i predsjednik MO Čička Poljana Darinko Gučić.

– Mi smo se načekali, ali smo dočekali ovaj most prijeko rijeke Odre koji nam je od velike važnosti za naše mjesto. Kada su bile poplave nismo imali gdje izaći iz mjesta, taj projekt s poplavama je riješen i sada ćemo riješiti ovaj most. Ovo je jedan veliki početak za naše mjesto – istaknuo je Gučić i zahvalio Gradu i gradonačelniku što su omogućili ovaj projekt.

Uz kraći put, most će sada konačno nakon više od jednog desetljeća ponovno spajati Čičku Poljanu i Kuče.

– Do sada morali ići dva kilometara u jednom smjeru da bi zaobišli rijeku Odru. No, ne samo to. Kada su bili visoki vodostaji na ovom području ceste su bile zatvorene, a most je bio na višoj razini pa se moglo prolaziti, veseli nas što ćemo uskoro ponovno imati komunikaciju na dvije strane – naglasio je Gučić.