Završna faza uređenja vatrogasnog doma u Novom Čiču

Vijest |

U tijeku je unutarnje uređenje novog vatrogasnog doma u Novom Čiču, a koji bi trebao u potpunosti biti dovršen do početka iduće godine. Kada bude dovršen, objekt veličine oko 900 metara kvadratnih, bit će na korist svim mjesnim udrugama.

– Ovaj vatrogasni dom bit će pravi društveni dom. Osim vatrogasaca svoje će prostore naći i brojne udruge koje djeluju na dobrobit ovog kraja. Nakon što smo već uredili prostorije Kulturno-umjetničkog društva Čiče da je to sada jedna zavidna razina društvenog života, ali i kada je u pitanju infrastruktura. Ovo je naš odgovor na sve ono što oni pružaju društvu, ali i poticaj drugima da niti jedan dobar i kvalitetan rad neće ostati neprepoznat od strane Grada Velike Gorice – naglasio je prilikom obilaska gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Vrijednost radova je milijun i 245 tisuća eura, a Čedomir Tomašić predsjednik Mjesnog odbora Novo Čiče ističe kako će dom imati više sadržaja.

– On neće biti prazan i neaktivan, a zasigurno će i obogatiti mjesto koje napreduje i u koje se sve više ljudi doseljava. Bit će to jedna lijepa i pozitivna priča za naše mjesto koje je u određenoj fazi ekspanziji razvoja i ima zavidan broj udruga – govori Tomašić.

Vatrogastvo u Novom Čiču ima stoljetnu tradiciju, a novi vatrogasni dom upravo je prijeko potreban čičkim vatrogascima kako bi adekvatno mogli spremiti svoja vozila i opremu.

– Nakon što je naš stari vatrogasni dom srušen jer je stradao u potresu, ostali smo bez svojih prostorija. Trenutno se nekako snalazimo, a privremeno koristimo i prostorije KUD-a. Veselimo se novim i adekvatnim prostorijama za potrebe ne samo vatrogasnog društva, već i ostalih udruga te mogućnost druženja i okupljanja svih mještana – istaknuo je Zvjezdan Čurla predsjednik DVD-a Novo Čiče.

U Novom Čiču već šest godina djeluje i Društvo žena Novo Čiče koje do sada nisu imale svoj prostor.

– Nestrpljive smo da se završi ovaj prostor kako bi mogli u svojim novim prostorima održavati sastanke i brojne aktivnosti koje udruga provodi – rekla je predsjednica društva Vera Stepančić.

Svoj prostor u novom objektu imat će i Udruga umirovljenika Novo Čiče koje broji 130 članova.

– Do sada nismo mogli se družiti i okupljati naše starije mještane kako bi im uljepšali trenutke u njihovoj zlatnoj dobi. Radujemo se prostoru kojega smo dobili i nadamo se da će radovi biti što prije gotovi – istaknula je predsjednica udruge Nevenka Drapić.